donderdag 5 juni 2008

Nieuwe ansluss verijdeld

Deze morgen hebben we Welnesshoven verlaten. We hadden voor een week gehuurd, maar al de eerste avond was het mis. De verhuurster vond het abnormaal dat we verwarming vroegen. Het had al twee dagen geregend en de temperatuur schommelde rond de 12 graden. Ze had dit nog niet meegemaakt zei ze. De volgende morgen opnieuw geen verwarming in een mansardeappartementje dat een ganse winter had leeggestaan. Terug gaan vragen, terug een hoop lawijt en discussie over mazoutprijzen. terug 2 uur warmte. na twee dagen waren we het beu en deze morgen zijn we daar vertrokken. Eerst wou ze de ganse week ontvangen zoals we gereserveerd hadden, maar na wat argumenteren, kalmeren en discusieren, zijn we tot een overeenkomst gekomen en zijn we kunnen vertrekken, weliswaar met een gat in onze zak, maar daar blijven was géén optie. Hitler zijn moeder leeft nog, wees maar zeker.
Volgende tegenslag vandaag : in Bolzano bij Agip een volle bak diesel getankt en na 100 km een sputterende motor vanaf 3500 toeren (130km/u) Destre autostrade verlaten en gestopt in Avio op het dorpsplein. Ethias assistance verwittigd en na veel 5en en 6en een depanage gekomen die ons naar de garage voerde, 2 km terug. Amaai zo ne mooien italiaan .(moeke) Zet ons af aan de garage en zegt dan : nu gaan we eten en om 2 uur zijn we terug open. Om 2 uur hadden we ook gegeten en waren we terug. Een half uur werk, oliefilter vervangen (zat vol water van de laatste tankbeurt) additief dat water oplost toegevoegd 120€ betaald en weg waren we.
Via Riva langsheen het mooie Gardameer zo verder gereden naar dit dorpje aan lago Idro.
We vielen bijna omver van verbazing hoe mooi het hier wel is. Hotelletje geboekt voor drie dagen in halfpension. (ondertussen is het 2-0 voor holland)
Wegens het zwakke internetsignaal is het niet mogelijk om nu foto's op te laden, ze volgen zeker later;
Groetjes
Johan en Jeannine

Geen opmerkingen: